Prolog čtvrtý - Brožovská Amuletokalypsa

V Alchemické Dílně právě probíhala uvolněná debata se zástupci brožovské univerzity o možnostech výuky nových adeptů alchymie v Osvíceném cechu alchymistickém, když tu se náhle půlgoblin Zmatmysl zarazil v půlce slova a zastříhal svýma dlouhýma ušima:

"Cítíte to?" rozhlédl se kolem nervózně. "Silné kolísání magického pole."

Na potvrzení jeho slov se magiové krystaly přítomných alchymistů-mágů rozzářily.

"Také to vnímám," konstatoval překvapeně univerzitní mistr Niklf. "A už nejde o pouhé kolísání, spíš slapové vlny! Měli bychom-"

"Jauvajs!" přerušilo ho bolestivé vyjeknutí a Saveran Kanders si z krku strhl amulet Pírko. Ten byl během okamžiku rozžhavený do ruda a začal se pomalu propalovat prkennou podlahou.

Kolem se rozpoutal chaos. Magické svitky vzplály zeleným plamenem a magické hole umístěné v rohu se pokryly krustou ledu. Celá místnost vibrovala, svítila a vydávala praskavé zvuky. Vůbec celá sršela magenergií, jak na její náhlý brutální přebytek v okolí osobitě reagovaly jednotlivé magické předměty.

Z obrovské truhly, ve které byly uloženy ochranné amulety, začalo sálat nesnesitelné horko a stoupat pára. Cechmistru Celestýnovi blesklo v očích náhlé poznání:

"K zemi!" zařval.

O vteřinu později se rozlehla budovou Dílny ohlušující exploze. 

Když se vyhrabali z trosek, bylo již po všem. Magenergie se pomalu vracela ke svému obvyklému normálu. 

"Co to ksakru bylo?!?" vymetal si z vlasů omítku a popel mistr Niklf.

"Enormní výron magenergie ze zdejšího Zřídla, hádám," ukázal Zmatmysl dírou ve zdi k obzoru, kde celá Mágská věž zářila oslňující bílou září. Ale i ta již zvolna slábla.

"Nikdo není vážně zraněný? Skvělé. Jaké jsou škody?" začal zjišťovat rozsah katastrofy Celestýn.

"Vypadá to, že magický hole a silnější artefakty ten nápor naštěstí ustály," zkusmo seslal kouzlo Saveran, když předtím zkontroloval kouzelný meč a astrální stínění.

"Ale amulety jsou všechny kaput," šťouchl Zmatmysl znechuceně nohou do hroudy dýmající strusky. "Doufejme, že je stihli všichni včas zahodit a ne někam, kde způsobí požár."

Saveran mu jen mlčky poklepal na rameno a ukázal na hustý dým valící se z oken domu přes ulici. 

"Tak jedem, jedem, ke studni pro vědra a hasit!" zavelel Celestýn, ale celkem zbytečně. S požáry způsobenými výbuchy měli totiž  jeho alchymisté bohaté zkušenosti.



Důsledek do hry - EMP (Extrémní Magenergetický Pulz) zničil všechny amulety ve hře.