Piráti

Piráti

Oblast: Arecibo

Hlavní město: Jarviken (oblast Arecibo)

Panovník: "Pirátský král"

Státní zřízení: Monarchie

Znak: Lebka se zkříženými šavlemi (standarda)

 

Geografie a stručná historie

Nedobytný ostrov na západě Tornelionu se stal královstvím všech pirátů. Ti jej využívají jako svou základnu již od začátku čtrnáctého století. Jedná se o ostrov obklopený velmi zrádnými vodami plnými mělčin a skalisek, kterými bezpečně proplují leda místní lodivodi a navigátoři. Jediné větší město je Jarviken, které slouží pirátským posádkám jako obchodní uzel, kde mohou prodat ukořistěný lup spřáteleným překupníkům.

Hospodářství

Vnitrozemí ostrova má nečekaně příznivé klima. Na místních plantážích pracuje mnoho otroků či zajatců, takže piráti jsou potravinově soběstační. Průmysl se zde v zásadě nevyskytuje. 

Současná politika

Piráti si cení hlavně své nezávislosti na komkoliv. Po rozpadu císařství zažívají zlaté časy a i když země na pobřeží již zvládly omezit bezuzdné nájezdy na snesitelnější míru, pořád jsou piráti nebezpečím, které může zlomit vaz lecjaké kupecké gildě. Jako poslední se Arecibo pokusily neúspěšně dobýt Skendské državy.

Obyvatelstvo

Skoro všechny myslitelné rasy s výjimkou goblinů a orků.

Zvláštnosti

Podle povídaček piráti vděčí nedobytnosti svého ostrova nejen skalám a zrádnému moři, ale též jakési nadpřirozené pomoci. O původu této pomoci kolují divoké zkazky, džiny a smlouvami s pekelnými mocnostmi počínaje a tajuplnými chrámy prastarých bohů moře konče.